Wat is frezen?

Frezen is een verspanende bewerking waarbij materiaal wordt verwijderd door middel van een roterend gereedschap, de frees. Het proces wordt voornamelijk gebruikt in de metaalbewerking en houtbewerking, maar kan ook worden toegepast op andere materialen zoals kunststoffen.

Frezen wordt soms verward met draaien, bij draaien is het het voorwerp dat draait en bij frezen is het het gereedschap dat draait. Draaien is meer geschikt voor voorwerpen met een roterende geometrie, frezen is voor andere voorwerpen weer meer geschikt.

Frezen kan zowel handmatig als machinaal worden uitgevoerd, en het wordt vaak gebruikt om complexe vormen, sleuven, uitsparingen, en profielen te creëren. Bij RVS Montfoort beschikken we over moderne CNC-freesmachines (Computer Numerical Control) die zeer precieze en complexe bewerkingen uitvoeren, wat het proces veelzijdig en efficiënt maakt voor uiteenlopende toepassingen.

Bij Roestvrijstaal Montfoort kunnen wij ook 5-assig frezen voor de meest complexe geometrieën!

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355), aluminium (AW 5083, AW 6082) en kunststof

Voordelen

Bij frezen draait het gereedschap rond (in tegenstelling tot bij draaien), waardoor het geschikt is voor complexere geometrieën.

Toepassingen

Onderdelen voor machinebouw, auto-onderdelen, machinekasten, vormen en matrijzen en nog veel meer!

Gerelateerde machines

CMA

TRD28 CNC 4500

CNC freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Quaser

MV184P/12B

CNC Freesbank

Lees hier meer over deze machine.

DMG Mori

CTX Beta 800 TC

Draai-/freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Spinner

U2520

Freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Schiess

Vertiflex 70300

CNC Freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Meer van onze diensten

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Meer weten over onze dienstverlening?

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!