MIG/MAG lassen

Wat is MIG/MAG-lassen?

MIG/MAG-lassen (Metal Inert Gas/Metal Active Gas) is een booglasproces waarbij een continu doorgevoerde, afsmeltende draad als elektrode en beschermgas wordt gebruikt. Bij MIG-lassen wordt inert gas (zoals argon) gebruikt, voornamelijk voor non-ferrometalen zoals aluminium. MAG-lassen maakt gebruik van een actief gas (zoals CO2 of een mengsel van argon en CO2) en is geschikt voor ferrometalen, zoals staal.

Voordelen van MIG/MAG-lassen ten opzichte van TIG-lassen zijn: hogere lassnelheid, waardoor het efficiënter is voor grootschalige productie; minder complexiteit, aangezien er geen aparte vuldraad nodig is en minder handmatige vaardigheid en coördinatie vereist zijn; betere prestaties bij dikkere materialen, waardoor MIG/MAG-lassen geschikter is voor het lassen van dikkere materialen in vergelijking met TIG-lassen.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel MIG/MAG-lassen enkele voordelen heeft ten opzichte van TIG-lassen, TIG-lassen meer precisie en controle biedt bij het lassen van dunne materialen en complexe toepassingen.

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355) en aluminium (AW 5083, AW 6082)

Voordelen

Hogere lassnelheid, efficiënte lastechniek

Toepassingen

Voor eenvoudige laswerkzaamheden waarbij een zichtbare lasnaad niet erg is.

Meer van onze diensten

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Meer weten over onze dienstverlening?

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!