Waarom roestvast staal knippen?

Knippen in de context van metaalbewerking is een proces waarbij plaatmateriaal wordt gesneden of afgescheiden met behulp van speciaal gereedschap, zoals scharen of knipmachines. Het doel van knippen is om het metaal in de gewenste vorm en grootte te krijgen voor verdere verwerking of assemblage.

Dit proces kan zowel handmatig als machinaal worden uitgevoerd, afhankelijk van de benodigde precisie en productie-eisen. Knippen is een veelgebruikte methode in de metaalbewerkingsindustrie en wordt toegepast bij de productie van onderdelen voor auto’s, bouwconstructies, huishoudelijke apparaten, machines en nog veel meer.

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355) en aluminium (AW 5083, AW 6082)

Voordelen

Knippen is een eenvoudige, efficiënte techniek voor veel materialen en diktes, en beperkt materiaalverlies. Wel kan knippen extra nabewerking vereisen.

Toepassingen

O.a. voor carrosserieën, constructie-elementen in de bouw en de scheepsbouw

Meer van onze diensten

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Meer weten over onze dienstverlening?

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!