Lasersnijden

Wat is lasersnijden?

Bij lasersnijden wordt er met behulp van een laser elke gewenste vorm uitgesneden. Een laser (in ons geval een slab laser) is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. En die door een vernuft spiegelsysteem omgevormd wordt tot een nagenoeg ronde laserstraal.

Om met deze laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocusd tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat door smelten en verdampen van het materiaal, ondersteund door een snijgas, zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt. Met de laserstraal kan men diktes snijden t/m 30mm. afhankelijk van de laserbron sterkte. De snijsnelheid die bij het lasersnijden gehaald kan worden is afhankelijk van een aantal variabelen, zoals het materiaal, de dikte, en het vermogen van de laserbron.

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355) en aluminium (AW 5083, AW 6082)

Voordelen

Lasersnijden kan met materialen met een plaatdikte tot wel 30 mm (staal), 20 mm (RVS) en 8 mm (aluminium)

Toepassingen

Traptreden, stalen beugels voor de automotive industrie en RVS-beugels voor de voedselindustrie

Gerelateerde machines

Mitsubishi

ML 3015 eX

Lasersnijmachine

Lees hier meer over deze machine.

Meer van onze diensten

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Meer weten over onze dienstverlening?

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!