Waterstraalsnijden

Roestvast staal waterstraalsnijden (watersnijden)

Waterstraalsnijden van roestvast staal (RVS) maakt gebruik van een geconcentreerde waterstraal, vaak vermengd met abrasieve deeltjes, die onder hoge druk door een mondstuk wordt geperst om het materiaal te snijden. Dit is een koude snijmethode, wat betekent dat er geen warmte wordt gegenereerd tijdens het snijproces.

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355) en aluminium (AW 5083, AW 6082)

Voordelen

Er wordt geen warmte geproduceerd tijdens het snijden waardoor de kans op vervormingen nihil is.

Toepassingen

Voor gevallen waar het belangrijk is dat het metaal niet te warm wordt. Waterstraalsnijden wordt gebruikt voor machinebouw, scheepsbouw en automotive-industrie.

Gerelateerde machines

Omax

WaterJet 80x

Waterstraalsnijden

Lees hier meer over deze machine.

Meer van onze diensten

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Meer weten over onze dienstverlening?

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!