Glasparelen van roestvast staal

Metaal glasparelen is een oppervlaktebehandelingstechniek waarbij kleine glasbolletjes met hoge snelheid tegen een metalen oppervlak worden geblazen. Deze techniek wordt gebruikt om het oppervlak van metalen objecten te reinigen, te ontdoen van roest, en een fijne afwerking te geven. Glasparelen is bijzonder effectief omdat het niet alleen verontreinigingen verwijdert, maar ook een satijnachtige finish aan het metaal geeft. Dit verbetert de esthetiek en kan de corrosiebestendigheid verhogen.

Daarnaast wordt de oppervlakte van het metaal enigszins verdicht, wat de vermoeiingssterkte van het materiaal ten goede kan komen. Metaal glasparelen wordt veel gebruikt in de auto-industrie, luchtvaart, en bij de productie van medische instrumenten.

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355) en aluminium (AW 5083, AW 6082)

Voordelen

Glasparelen biedt extra bescherming van het metaal en laat daarnaast de esthetiek van het metaal verbetert.

Toepassingen

Voornamelijk in de auto-industrie en medische industrie.

Meer van onze diensten

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Meer weten over onze dienstverlening?

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!