Wat is TIG-lassen?

TIG-lassen (Tungsten Inert Gas) is een precisie-lasproces waarbij een niet-afsmeltende wolfraamelektrode wordt gebruikt in combinatie met een inert gas, meestal argon, om de las en elektrode te beschermen. TIG-lassen is ideaal voor dunne materialen en hoogwaardige toepassingen.

Het verschil met MIG/MAG-lassen (Metal Inert Gas/Metal Active Gas) daarentegen, gebruikt een continu doorgevoerde, afsmeltende draad als elektrode en beschermgas. MIG-lassen (met inert gas) wordt voornamelijk gebruikt voor non-ferrometalen, terwijl MAG-lassen (met actief gas) geschikt is voor ferrometalen. MIG/MAG-lassen is sneller en eenvoudiger dan TIG-lassen, maar TIG biedt meer precisie en controle voor complexe en dunne materialen.

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355) en aluminium (AW 5083, AW 6082)

Voordelen

Voor dunne, complexe materialen.

Toepassingen

Voor lastechnieken waarvoor meer precisie en complexiteit vereist is.

Meer van onze diensten

Zagen

Dikkere platen RVS kunnen ook met grote efficiëntie gezaagd worden met een van onze zaaginrichtingen.

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Zetten

Zetten is de eenvoudigere maar snellere manier om metaal te buigen, geschikt voor grotere series.

5-assig frezen

5-assig frezen biedt hogere precisie, complexe vormen, kortere productietijd, minder opspanningen en een betere oppervlakteafwerking.

Waterstraalsnijden

Waterstraalsnijden biedt het vermogen om dikkere en diverse materialen te snijden zonder warmtegerelateerde vervorming of verbranding.

Meer weten over onze dienstverlening?

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!