Over ons

Een hecht familiebedrijf

Sinds 1968

In 1968 richtte Dick Groenewoud RVS Montfoort op, toen onder de naam Perfecta Montfoort. In de beginjaren was het bedrijf gespecialiseerd in frituurovens, waar zeker vanuit België de vraag sterk groeide. 

Nu, bijna 60 jaar later, is het bedrijf omgedoopt tot RVS Montfoort en telt het bedrijf ruim 65 medewerkers. RVS Montfoort is echter nog steeds in familiehanden gebleven: zoons Edwin, Jeroen en Frank Groenewoud zijn allen werkzaam in het bedrijf. 

Missie

Onze missie is om als
betrouwbaar familiebedrijf in de
metaalsector de verwachtingen van onze klanten te overtreffen door middel van uitmuntend vakmanschap, continue innovatie en het creëren van langdurige partnerschappen gebaseerd op vertrouwen en samenwerking.”

Visie

Onze visie is om als toonaangevend familiebedrijf in de metaalsector bekend te staan om onze innovatieve, op maat gemaakte oplossingen. Wij zijn een one-stop-shop die de hoogste kwaliteit, precisie en flexibiliteit biedt aan onze gewaardeerde klanten.

Kernwaarden

Wat vinden wij belangrijk?

  • Aandacht
  • Deskundigheid
  • Kennis
  • Vertrouwen
  • Creativiteit
  • Passie 

Historie en ontstaan

Dick Groenewoud, 1968
Oprichting en vestiging Heeswijk
De oorsprong van dit bedrijf ligt bij Dick Groenewoud en gaat terug naar 1 oktober 1968. Destijds was het bedrijf nog gevestigd op Heeswijk. RVS Montfoort is ontstaan uit de firma Perfecta Kamerik van de familie Bakker. Een bedrijf dat zich gespecialiseerd had op de bouw van frituurovens. Perfecta Montfoort, zoals het bedrijf in de beginjaren heette, ging zich richten op de toenemende vraag naar frituurovens vanuit Belgie. Dick Groenewoud was heel vooruitstrevend en wilde niet van één klant afhankelijk zijn dus breidde hij zijn werkzaamheden uit met het lassen van aluminium dakpanvormen voor de RBB, het bedrijf dat nu Lafarge heet.
Dick Groenewoud, 1968
Bedrijfswagen RVS Montfoort, 1980
Waardsedijk-Oost 6A
Begin jaren’80 is RVS Montfoort verhuisd van Heeswijk naar de Waardsedijk Oost 6A. De productie van frituurovens was toen grotendeels afgenomen en Dick Groenewoud wilde zich meer gaan focussen op het toeleveren aan bedrijven. De productie in die tijd was voornamelijk gericht op de automobielindustrie. Zo leverde wij onder andere de vloeren en de geblindeerde ruiten voor de inrichting van grijskenteken auto’s aan Terberg Specials uit IJsselstein. Daarnaast leverde we ook frames en beugels voor gasinstallaties, die Necam destijds maakte
Bedrijfswagen RVS Montfoort, 1980
Pand aan Waardsedijk 3, 1990
Waardsedijk 3
Begin jaren ’90 zijn we verhuisd naar Waardsedijk 3, het pand waar Carroserie Bakker tegenwoordig gevestigd is. Jeroen Groenewoud, de middelste zoon van Dick, is in september 1990 in dienst getreden bij Roestvrijstaal Montfoort. Vanaf toen zijn we ons meer gaan specialiseren in het verwerken van roestvaststaal, voorheen was het voornamelijk staal en aluminium waarmee gewerkt werd. De bedrijfsnaam is toen ook veranderd in RVS Montfoort. We zijn ons toen ook gaan focussen op de machinebouw voor de voedselindustrie en dan voornamelijk voor de vlees- en groente industrie. We produceerde zelfs complete productielijnen voor deze industrieën. In 1994 is Edwin Groenewoud ook bij het bedrijf gekomen. Ook hebben we destijds flink geïnvesteerd in technologie en machines. Zo kochten wij onze eerste laser en werkte wij voor het eerst met CAD/CAM systemen, wat voor die tijd erg vooruitstrevend was. Investeren in techniek heeft altijd hoog in het vaandel gestaan bij ons en zal dit ook altijd blijven.
Pand aan Waardsedijk 3, 1990
Verhuizing naar huidige pand, 1997
Lijndraaierijweg 11
Na 7 jaar gevestigd te zijn op de Waardsedijk 3 is RVS Montfoort verhuisd naar de Lijndraaierijweg 11 in Montfoort. Frank Groenewoud is toen als laatste broer ook bij het bedrijf gekomen. Na intreding in dit pand (tevens ons huidige pand) zijn wij naast ons werk als toeleverancier en machinebouwer gaan uitbreiden en zijn we ook de farmaceutische en de petrochemische markt gaan bedienen. Ook zijn wij ons gaan toeleggen op het ontwikkelen van eigen producten. Tot 2001 hebben wij twee grote ruimtes van het pand verhuurd, omdat het pand simpelweg te groot voor ons was. Echter, RVS Montfoort heeft een groei doorgemaakt waardoor wij die twee grote ruimtes al snel weer nodig hadden. Uiteindelijk droeg Dick Groenewoud in 2001/2002 de leiding over aan Edwin, Frank en Jeroen Groenewoud, waardoor het bedrijf kon voortbestaan. Hoewel Dick Groenewoud tot 2005/2006 nog werkzaam bleef bij RVS Montfoort, had hij niet langer de dagelijkse leiding in handen.
Verhuizing naar huidige pand, 1997
RM Nautical
In 2003 slaagden wij erin om via een zijdeur de nautische (yachting) sector te betreden. We mochten destijds een deursysteem voor een jacht maken. Dit project is uiteindelijk tot een goed einde gekomen en dit was eigenlijk het begin van onze nautische tak. Vanaf toen zijn we ons gaan toeleggen op het ontwikkelen van automatische deur- en luiksystemen voor jachten en Superjachten, deze systemen verkopen wij tegenwoordig onder de naam RM Nautical. Wij verzorgen de engineering, de productie en de installatie van de systemen. Om de ontwikkeling van deze systemen in eigen hand te houden hebben wij uiteindelijk eigen engineers in dienst genomen en zo is de engineeringsafdeling ontstaan. Hier ligt dan ook onze kracht, RVS Montfoort is een one-stop-shop die alles in-house kan produceren. Ook werden wij steeds meer afhankelijk van verspanende bedrijven, omdat wij voor de deursystemen gefreesde of gedraaide producten nodig hadden die we zelf niet konden fabriceren. Om niet meer afhankelijk te zijn van andere bedrijven hebben wij besloten om zelf te investeren in verspanende machines en werd er een verspaner aangenomen.
Verbouwing, 2011
Verbouwing Lijndraaierijweg 11
Gedurende het afgelopen decennium zijn hebben we het familiebedrijf zien groeien. Als gevolg van deze succesvolle groei hebben we in 2011 een nieuwe hal aan ons pand toegevoegd. Bovendien hebben we in 2017 een uitbreiding gerealiseerd voor ons bestaande kantoor vanwege een urgente behoefte aan extra kantoorruimte.
Verbouwing, 2011

Vacatures

Montfoort/op locatie
 • ca. 38 uur p/w

Mechanisch installatiemonteur

Montfoort/op locatie
 • 38 uur p/w

Allround servicemonteur superjachten

Montfoort
 • Flexibel aantal uur p/w

Bijbaan/zaterdaghulp in Montfoort

Montfoort
 • 38 uur p/w

Constructeur/tekenaar

Montfoort
 • 38 uur p/w

Zelfstandig CNC verspaner

Montfoort
 • 38 uur p/w

Allround RVS Constructiebankwerker