Duurzaamheid

Voor een duurzamere toekomst

Als metaalbewerkingsbedrijf zet RVS Montfoort zich actief in voor duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. De afgelopen jaren hebben we onze inspanningen vooral gericht op het investeren in duurzame oplossingen, met als doel onze milieu-impact te verminderen en de planeet te behouden voor komende generaties.

Naast onze betrokkenheid bij duurzaamheid, ondersteunen we ook lokale sportverenigingen en maatschappelijke initiatieven om de gemeenschap te versterken. Ons streven is om daadwerkelijk verschil te maken en anderen te inspireren om gezamenlijk te werken aan een duurzamere toekomst.

Sociaal & maatschappelijk betrokken

Sociaal betrokken

Vanuit People-oogpunt zorgen we allereerst voor het welzijn van onze medewerkers. Uiteraard is iedereen voorzien van de juiste beschermende kleding die voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. Tevens vinden we het belangrijk dat ons team plezier ervaart in hun werk en houden we van een informele werksfeer die aanvoelt als familie.

Maatschappelijk betrokken

Wij dragen graag bij aan de ontwikkeling van ambitieuze leerlingen in de vorm van stages en leerwerktrajecten. Wij enthousiasmeren hen graag voor het technische vak door hen kennis te laten maken met onze werkzaamheden en bedrijf. 

Voor toekomstige generaties

Uiteraard dragen we graag ons steentje bij voor het behoud van onze planeet voor huidige en volgende generaties.

Geavanceerde afvalscheiding

Materialen worden nauwkeurig gescheiden en gerecycled voor minimaal materiaalverlies.

Energiezuinige machines

De focus ligt steeds meer op duurzamere machines met een laag energieverbruik.

LED-verlichting

In 2020 is het gehele pand voorzien van duurzame LED-verlichting.

600 zonnepanelen

Ons dak wordt momenteel voorzien van 600 zonnepanelen, waardoor de helft van onze energiebehoefte zelf opgewekte stroom betreft.

Energielabel A+++++

Energielabel A+++++

RVS Montfoort heeft met investeringen in zonnepanelen, hoogrendementstechnieken en optimale isolatie een energielabel A+++++ behaald, waardoor we 266,5% meer hernieuwbare energie opwekken dan verbruiken, en zo bijdragen aan een duurzamere en energieonafhankelijke toekomst. 

Verduurzaming en natuurlijke verlichting

Bij RVS Montfoort geloven we in de kracht van duurzaamheid en milieubewustzijn als integrale onderdelen van onze bedrijfsmissie. In samenwerking met Groenendijk Licht B.V. hebben we belangrijke stappen gezet om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en een positieve impact op het milieu te realiseren.

Bijzondere aandacht is besteed aan ons kantoor, waar we hebben gekozen voor LED inbouw armaturen. Deze armaturen bieden niet alleen een uitstekende gelijkmatigheid van licht, maar ook een buitengewoon hoog visueel comfort. Dit draagt niet alleen bij aan een productieve werkomgeving, maar toont ook onze toewijding aan het welzijn van onze medewerkers.

Ons bedrijf, RVS Montfoort, heeft zich gecommitteerd aan duurzame praktijken, en dit wordt treffend weerspiegeld in ons volledige pand, waar duurzame Ledverlichting van Norton schittert. Dit innovatieve lichtsysteem, geïnstalleerd door Groenendijk Licht B.V., heeft ons in staat gesteld om onze energieconsumptie met maar liefst 65% te verminderen in vergelijking met traditionele verlichting. Dit komt neer op een besparing van maar liefst 119.129 kWh op jaarbasis, een indrukwekkende bijdrage aan een duurzamere toekomst.

Bij RVS Montfoort zijn we er trots op dat we niet alleen hoogwaardige producten leveren, maar dat we ook actief streven naar een duurzamere wereld. Onze samenwerking met Groenendijk Licht B.V. en het gebruik van geavanceerde LED-technologieën zijn slechts enkele voorbeelden van onze toewijding aan een groenere toekomst voor zowel onze onderneming als onze planeet.