Roestvast staal en metaal zetten

Zetten is een vorm van metaalbewerking waarbij een vlakke plaat metaal wordt gevormd tot een driedimensionale vorm. Dit gebeurt door het metaal rond een matrijs te buigen, meestal onder hoge druk. Bij het zetten van roestvast staal wordt een matrijs met de gewenste vorm gebruikt, waarna de plaat rond deze matrijs wordt gebogen.

Een van de belangrijkste voordelen van zetten is dat het geschikt is voor het creëren van complexe, driedimensionale vormen met relatief lage productiekosten. Het proces is snel en efficiënt, waardoor het ideaal is voor grootschalige productie. Daarnaast laat het zetten ook toe om met zeer dikke materialen te werken, wat het een voorkeursoptie maakt voor toepassingen waar robuustheid een vereiste is.

Zetten wijkt af van kanten in de zin dat bij zetten het metaal over het matrijs heen gebogen wordt, terwijl kanten een eenvoudigere techniek is waarmee het metaal tussen een stempel en matrijs geklemd wordt.

De termen zetten en kanten worden echter vaak als synoniemen gebruikt.

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355) en aluminium (AW 5083, AW 6082)

Voordelen

Bij zetten kun je meerdimensionale metalen buigen, bij kanten kan er doorgaans gebogen worden langs één enkele as.

Toepassingen

Voor het buigen van platen tot complexe 3D-vormen.

Gerelateerde machines

Trumpf

TruBend 5230

Kantbank

Lees hier meer over deze machine.

Trumpf

TruBend 7036

Kantbank

Lees hier meer over deze machine.

Meer van onze diensten

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Meer weten over onze dienstverlening?

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!