5-assig frezen

Wat is 5-assig frezen?

5-assig frezen is een geavanceerde CNC-bewerkingstechniek waarbij een freesmachine wordt gebruikt met vijf onafhankelijke bewegingsassen. Dit stelt de machine in staat om complexe en nauwkeurige bewerkingen uit te voeren op een werkstuk vanuit meerdere hoeken en in verschillende richtingen.

Bij 5-assig frezen kunnen de drie lineaire assen (X, Y en Z) en twee roterende assen (A en B) tegelijkertijd bewegen. Deze extra bewegingsvrijheid maakt het mogelijk om complexe vormen en contouren te frezen die anders moeilijk of onmogelijk zouden zijn met traditionele 3-assige machines.

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355) en aluminium (AW 5083, AW 6082)

Voordelen

Door de extra bewegingsvrijheid kunnen met 5-assig frezen veel complexere vormen en geometrieën worden gefreesd dan met 3-assig frezen. Dit is vooral handig bij het maken van turbinebladen, prototypes, en andere complexe onderdelen.

Toepassingen

Deze techniek wordt breed ingezet in de automotive-industrie, medische industrie en andere industrie waar complexe onderdelen en precisiebewerkingen vereist zijn.

Gerelateerde machines

Spinner

U2520

Freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Meer van onze diensten

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Meer weten over onze dienstverlening?

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!