Roestvast staal kanten

Kanten is

Kanten is een vorm van metaalbewerking waarbij een vlakke plaat metaal tot een specifieke hoek wordt gebogen. Dit wordt bereikt door het metaal tussen een stempel en een matrijs te klemmen, meestal onder hoge druk. Bij het kanten van roestvrijstaal wordt een matrijs met een V-vormige groef gebruikt, en een stempel drukt het metaal in de groef om de gewenste buiging te creëren.

Een van de belangrijkste voordelen van kanten is de hoge precisie en controle over de buighoeken. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waar nauwkeurigheid en consistentie cruciaal zijn. Kanten is ook efficiënt en geschikt voor zowel kleine als grootschalige producties. Bovendien kan de kantpers snel worden ingesteld voor verschillende buighoeken, wat bijdraagt aan de flexibiliteit van het proces.

In tegenstelling tot zetten, waarbij het metaal om een matrijs wordt gevormd voor complexere 3D-vormen, richt kanten zich voornamelijk op het creëren van eenvoudige buigingen en hoeken in het metaal.

Net als bij zetten worden de termen kanten en zetten vaak door elkaar gebruikt, maar technisch gezien is kanten meer gericht op het buigen van metaal tot specifieke hoeken met behulp van een stempel en een matrijs.

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355) en aluminium (AW 5083, AW 6082)

Voordelen

Kanten is zeer efficiënt en nauwkeurig om metaal snel te verbuigen, zonder dat het metaal beschadigd raakt.

Toepassingen

Voor het snel buigen van series plaatmateriaal.

Gerelateerde machines

Trumpf

TruBend 5230

Kantbank

Lees hier meer over deze machine.

Trumpf

TruBend 7036

Kantbank

Lees hier meer over deze machine.

Meer van onze diensten

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Meer weten over onze dienstverlening?

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!