Wat is afbramen?

Bij RVS Montfoort bieden we gespecialiseerde afbraamdiensten aan voor klanten in de metaalbewerkingsindustrie. Afbramen is het proces van het verwijderen van scherpe randen, bramen of uitsteeksels die ontstaan tijdens het snijden, frezen, slijpen of boren van metalen onderdelen. Het grootste voordeel van afbramen is uiteraard dat het de veiligheid vergroot, maar daarnaast biedt het ook een groot esthestisch voordeel.

Onze expertise en geavanceerde technologieën zorgen voor een hoogwaardige afwerking van metalen onderdelen.

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355) en aluminium (AW 5083, AW 6082)

Voordelen

Afbramen verwijdert scherpe randen, verbetert veiligheid, verlengt levensduur, betere afwerking, vergemakkelijkt montage, voorkomt corrosie.

Toepassingen

Afbramen wordt zeer algemeen ingezet voor correcte afwerking van materialen.

Gerelateerde machines

Costa

MD5 CR 1350

Ontbraammachine

Lees hier meer over deze machine.

KROMAS

VM500EDSR

Lees hier meer over deze machine.

Meer van onze diensten

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Meer weten over onze dienstverlening?

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!