Wat is ponsen?

Ponsen is een fabricagetechniek waarbij stansgereedschappen gaten en vormen in materialen creëren door krachtige druk uit te oefenen. Het proces is ideaal voor het snel en efficiënt vervaardigen van grote hoeveelheden identieke onderdelen.

Ponsen biedt aanzienlijke voordelen, waaronder kosteneffectiviteit, snelheid en veelzijdigheid bij het werken met diverse materialen zoals staal, aluminium en RVS. In vergelijking met alternatieve methoden zoals lasersnijden, is ponsen vaak sneller en voordeliger, vooral bij eenvoudige ontwerpen. Deze voordelen maken ponsen een uitstekende keuze voor uiteenlopende productiebehoeften.

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355) en aluminium (AW 5083, AW 6082)

Voordelen

Kosteneffectiviteit, snelheid en veelzijdigheid

Toepassingen

Voor productie van grote hoeveelheden identieke onderdelen voor diverse industrieën.

Gerelateerde machines

Nisshinbo

HIQ1250

CNC-ponsbank

Lees hier meer over deze machine.

Meer van onze diensten

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Meer weten over onze dienstverlening?

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!