Wat is RVS frezen?

RVS frezen is een bewerkingstechniek die wordt gebruikt om materiaal te verwijderen met behulp van een roterend gereedschap, bekend als een frees. Dit proces vindt voornamelijk plaats in de metaal- en houtbewerkingsindustrie, hoewel het ook wordt toegepast op materialen zoals kunststof.

Het onderscheid tussen RVS frezen en draaien is belangrijk: bij draaien roteert het werkstuk terwijl bij RVS frezen de frees zelf draait. Draaien is ideaal voor objecten met een draaiende geometrie, terwijl RVS frezen beter geschikt is voor andere vormen.

Freestechnieken kunnen zowel handmatig als machinaal worden toegepast en zijn bij uitstek geschikt voor het creëren van complexe vormen, groeven, uitsparingen en profielen. Bij RVS Montfoort maken we gebruik van geavanceerde CNC-freesmachines (Computer Numerical Control) die nauwkeurige en ingewikkelde bewerkingen uitvoeren. Dit maakt het RVS frezen zeer veelzijdig en efficiënt voor diverse toepassingen.

Bovendien bieden wij bij Roestvrijstaal Montfoort ook 5-assig RVS frezen aan, wat ons in staat stelt om zelfs de meest complexe geometrieën te bewerken. Met deze geavanceerde technologieën kunnen we tegemoetkomen aan de meest veeleisende projecten en de hoogste kwaliteitsnormen handhaven.

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355), aluminium (AW 5083, AW 6082) en kunststof

Voordelen

Bij RVS frezen draait het gereedschap rond (in tegenstelling tot bij draaien), waardoor het geschikt is voor complexere geometrieën.

Toepassingen

Onderdelen voor machinebouw, auto-onderdelen, machinekasten, vormen en matrijzen en nog veel meer!

Waarom RVS Frezen bij RVS Montfoort?

  • Toewijding aan detail: Onze ervaren vakmensen hechten waarde aan elk detail en streven naar perfectie in elke fase van het frezen.
  • Deskundigheid en ervaring: Met tientallen jaren aan expertise bieden wij op maat gemaakte oplossingen en technische ondersteuning. Bovendien verzorgen wij de engineering intern.
  • Alles onder één dak: Het volledige productieproces, inclusief engineering, wordt uitgevoerd onder één dak. Dit garandeert een efficiënt proces en consistente kwaliteit.
  • Vertrouwen en betrouwbaarheid: Met meer dan 50 jaar ervaring leveren wij vakmanschap. Ons ervaren team van engineers en vakmensen, samen met ons geavanceerde machinepark, stelt ons in staat om aan diverse behoeften te voldoen met minimale afhankelijkheid van externe partijen.

 

Voordelen van RVS Frezen

Het grootste voordeel van RVS frezen ligt in de precisie en consistentie die kenmerkend zijn voor moderne freesmachines, zoals onze freesbanken. Deze geavanceerde machines kunnen buitengewone precisie leveren, met een foutmarge van minder dan een millimeter, zelfs bij meterslange werkstukken.

Bovendien resulteert RVS frezen in duurzame en roestvrije producten.

 

Welke materialen worden gefreesd?

Hoewel RVS frezen het meest voorkomt bij ons, bieden we ook expertise in het bewerken van andere materialen zoals aluminium en kunststof. Aluminium is een veelgebruikt materiaal in diverse industrieën vanwege zijn lichtheid, corrosiebestendigheid en uitstekende warmtegeleidende eigenschappen. Aluminium frezen vereist specifieke technieken vanwege de zachtheid van het materiaal en de neiging tot bramenvorming.

Kunststof frezen is eveneens een veelvoorkomend materiaal dat wordt gefreesd vanwege zijn veelzijdigheid, lage gewicht en goede chemische bestendigheid. Het frezen van kunststof vereist ook speciale aandacht om oververhitting te voorkomen en om een gladde oppervlakteafwerking te bereiken.

 

Kwaliteitsnormen

Bij ons worden deuren en luiken vervaardigd volgens de strengste normen van Lloyd’s. Deze normen stellen zorgen voor een hoogstaande standaard voor de uitstekend freeswerk.

 

Van automotive onderdelen tot medische instrumenten

Ons vakmanschap in RVS frezen heeft geleid tot een breed scala aan producten. Voorbeelden van producten die wij hebben vervaardigd met behulp van RVS freestechnologie zijn onder andere:

  • RVS machineonderdelen
  • RVS behuizingen en kasten voor elektronische apparatuur
  • RVS onderdelen voor medische apparaten
  • RVS constructieonderdelen
  • RVS onderdelen voor voedselverwerkingsapparatuur en -machines
  • RVS automotive onderdelen

 

Deze voorbeelden zijn slechts een greep uit de vele toepassingen van RVS freestechnologie in diverse sectoren. Dankzij onze moderne apparatuur en in-house engineering kunnen we complexe en nauwkeurige onderdelen produceren die voldoen aan verschillende behoeften en specificaties. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Meer informatie aanvragen

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!

Gerelateerde machines

CMA

TRD28 CNC 4500

CNC freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Quaser

MV184P/12B

CNC Freesbank

Lees hier meer over deze machine.

DMG Mori

CTX Beta 800 TC

Draai-/freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Spinner

U2520

Freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Schiess

Vertiflex 70300

CNC Freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Meer van onze diensten

RVS frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met RVS frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Aluminium frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met aluminium frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Kunststof frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met kunststof frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Zagen

Dikkere platen RVS kunnen ook met grote efficiëntie gezaagd worden met een van onze zaaginrichtingen.

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Knippen

Knippen is een toegankelijk en snelle snijtechniek – in veel gevallen kan metaal worden geknipt.

Zetten

Zetten is de eenvoudigere maar snellere manier om metaal te buigen, geschikt voor grotere series.

Ponsen

We voorzien plaatmateriaal van gaten, vormen of markeringen door middel van ponsen.

5-assig frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
5-assig frezen biedt hogere precisie, complexe vormen, kortere productietijd, minder opspanningen en een betere oppervlakteafwerking.

Waterstraalsnijden

Waterstraalsnijden biedt het vermogen om dikkere en diverse materialen te snijden zonder warmtegerelateerde vervorming of verbranding.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

Kanten

Het kanten van metaal verbetert de sterkte, stabiliteit en nauwkeurigheid van het eindproduct en vergemakkelijkt de montage en lasverbindingen.

Glasparelen

Laat metaal glasparelen om oppervlakte-onvolkomenheden, roest en vuil te verwijderen en matte afwerking te verkrijgen die langer meegaat.

Poederlakken

Metaal poederlakken geeft een glanzend eindresultaat wat zorgt dat het metaal beter bestand is tegen corrosie, slijtage en chemicalieën.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Draaien

CNC-draaien is een zeer nauwkeurige, computergestuurde verspaningstechniek waarbij het metaal ronddraait.

Lasersnijden

Lasersnijden is een snijtechniek met een hoge precisie, snelle snijsnelheden en een smalle snijbreedte.