Wat is MIG/MAG-lassen?

MIG/MAG-lassen (Metal Inert Gas/Metal Active Gas) is een booglasproces waarbij een continu doorgevoerde, afsmeltende draad als elektrode en beschermgas wordt gebruikt. Bij MIG-lassen wordt inert gas (zoals argon) gebruikt, voornamelijk voor non-ferrometalen zoals aluminium. MAG-lassen maakt gebruik van een actief gas (zoals CO2 of een mengsel van argon en CO2) en is geschikt voor ferrometalen, zoals staal.

Voordelen van MIG/MAG-lassen ten opzichte van TIG-lassen zijn: hogere lassnelheid, waardoor het efficiënter is voor grootschalige productie; minder complexiteit, aangezien er geen aparte vuldraad nodig is en minder handmatige vaardigheid en coördinatie vereist zijn; betere prestaties bij dikkere materialen, waardoor MIG/MAG-lassen geschikter is voor het lassen van dikkere materialen in vergelijking met TIG-lassen.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel MIG/MAG-lassen enkele voordelen heeft ten opzichte van TIG-lassen, TIG-lassen meer precisie en controle biedt bij het lassen van dunne materialen en complexe toepassingen.

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355) en aluminium (AW 5083, AW 6082)

Voordelen

Hogere lassnelheid, efficiënte lastechniek

Toepassingen

Voor eenvoudige laswerkzaamheden waarbij een zichtbare lasnaad niet erg is.

Meer informatie aanvragen

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!

Meer van onze diensten

RVS frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met RVS frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Aluminium frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met aluminium frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Kunststof frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met kunststof frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Zagen

Dikkere platen RVS kunnen ook met grote efficiëntie gezaagd worden met een van onze zaaginrichtingen.

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Knippen

Knippen is een toegankelijk en snelle snijtechniek – in veel gevallen kan metaal worden geknipt.

Zetten

Zetten is de eenvoudigere maar snellere manier om metaal te buigen, geschikt voor grotere series.

Ponsen

We voorzien plaatmateriaal van gaten, vormen of markeringen door middel van ponsen.

5-assig frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
5-assig frezen biedt hogere precisie, complexe vormen, kortere productietijd, minder opspanningen en een betere oppervlakteafwerking.

Waterstraalsnijden

Waterstraalsnijden biedt het vermogen om dikkere en diverse materialen te snijden zonder warmtegerelateerde vervorming of verbranding.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

Kanten

Het kanten van metaal verbetert de sterkte, stabiliteit en nauwkeurigheid van het eindproduct en vergemakkelijkt de montage en lasverbindingen.

Glasparelen

Laat metaal glasparelen om oppervlakte-onvolkomenheden, roest en vuil te verwijderen en matte afwerking te verkrijgen die langer meegaat.

Poederlakken

Metaal poederlakken geeft een glanzend eindresultaat wat zorgt dat het metaal beter bestand is tegen corrosie, slijtage en chemicalieën.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Draaien

CNC-draaien is een zeer nauwkeurige, computergestuurde verspaningstechniek waarbij het metaal ronddraait.

Lasersnijden

Lasersnijden is een snijtechniek met een hoge precisie, snelle snijsnelheden en een smalle snijbreedte.