Wat is kunststof frezen?

Kunststof frezen is een geavanceerde bewerkingstechniek die wordt gebruikt om materiaal te verwijderen met behulp van een roterend gereedschap, bekend als een frees. Hoewel deze methode vaak wordt geassocieerd met de metaal- en houtbewerkingsindustrie, is kunststof frezen ook van onschatbare waarde voor het bewerken van kunststofmaterialen.

Net als bij aluminium frezen, bestaat er vaak verwarring tussen kunststof frezen en draaien. Het belangrijkste verschil ligt in de rotatie: bij draaien draait het werkstuk, terwijl bij kunststof frezen de frees zelf draait. Hierdoor is kunststof frezen bijzonder geschikt voor het bewerken van niet-draaiende geometrieën en complexe vormen.

Of het nu gaat om het produceren van behuizingen voor elektronische apparaten, onderdelen voor medische toepassingen of industriële componenten, kunststof frezen biedt een scala aan mogelijkheden. Bij RVS Montfoort maken we gebruik van geavanceerde CNC-freesmachines om nauwkeurige en complexe bewerkingen uit te voeren, waardoor we aan de diverse behoeften van onze klanten kunnen voldoen.

Bovendien bieden we bij RVS Montfoort ook 5-assig kunststof frezen aan, waardoor we zelfs de meest complexe geometrieën kunnen bewerken. Met deze geavanceerde technologieën zijn we in staat om zelfs de meest uitdagende projecten aan te pakken en tegelijkertijd de hoogste kwaliteitsnormen te handhaven.

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355), aluminium (AW 5083, AW 6082) en kunststof

Voordelen

Bij kunststof frezen draait het gereedschap rond (in tegenstelling tot bij draaien), waardoor het geschikt is voor complexere geometrieën.

Toepassingen

Kunststof producten, onderdelen of constructies.

Waarom kiezen voor kunststof frezen bij RVS Montfoort?

 • Alles onder één dak: Het volledige productieproces, inclusief engineering, wordt uitgevoerd onder één dak. Dit waarborgt een efficiënt proces en consistente kwaliteit.
 • Toewijding aan detail: Onze ervaren vakmensen hechten waarde aan elk detail en streven naar perfectie in elke fase van het aluminium frezen.
 • Deskundig en ervaren: Met tientallen jaren aan expertise bieden wij op maat gemaakte oplossingen en technische ondersteuning.
 • Vertrouwen en betrouwbaarheid: Met meer dan 50 jaar ervaring leveren wij vakmanschap. Ons ervaren team van engineers en vakmensen, samen met ons geavanceerde machinepark, stelt ons in staat om aan diverse behoeften te voldoen met minimale afhankelijkheid van externe partijen.

 

Voordelen van kunststof frezen

Het grootste voordeel van kunststof frezen ligt in de precisie en consistentie die kenmerkend zijn voor moderne freesmachines, zoals onze freesbanken. Deze geavanceerde machines kunnen buitengewone precisie leveren, met een foutmarge van minder dan een millimeter, zelfs bij meterslange werkstukken.

 

Welke kunststoffen frezen wij?

Onze CNC freesmachines zijn in staat om veel soorten plastic te frezen. Veelgebruikte kunststoffen die wij regelmatig frezen zijn:

 • Plexiglas®
 • Polycarbonaat / Exolon®
 • Forex® / Isparex®
 • Polyethyleen / HMPE / UHMPE
 • Dibond® / Dilite®
 • PA / POM / PETPVC

 

Welke materialen frezen wij?

Naast kunststof frezen, voeren wij ook freeswerk uit voor een breed scala aan andere materialen. Dit omvat onder meer aluminium frezen, waarbij we de lichtheid en uitstekende warmtegeleiding van dit metaal benutten. Ook bieden wij RVS frezen aan, waarbij we werken met duurzaam roestvrij staal, bekend om zijn corrosiebestendigheid en lange levensduur. Daarnaast voeren we staal frezen uit, waarbij we hoogwaardig staal bewerken voor diverse industriële toepassingen. Ons deskundige team staat klaar om aan al uw freesbehoeften te voldoen.

 

Kwaliteitsnormen kunststof frezen

Bij kunststof frezen wordt alles vervaardigd volgens de strengste normen van Lloyd’s. Deze normen zijn afkomstig van ‘s werelds toonaangevende classificatiebureau en een erkend adviseur voor de maritieme industrie. Deze normen stellen zorgen voor een hoge standaard voor de hoogstaand freeswerk.

 

Van kunststof onderdelen tot kunststof constructieonderdelen

Ons vakmanschap in aluminium frezen heeft geleid tot een breed scala aan producten, waaronder:

 • Kunststof machineonderdelen
 • Kunststof constructieonderdelen
 • Kunststof behuizingen
 • Kunststof auto onderdelen
 • Kunststof tandwielen of lagers

Deze voorbeelden illustreren slechts enkele van de vele toepassingen van de kunststof freestechnologie in verschillende sectoren. Dankzij onze moderne apparatuur en in-house engineering kunnen we complexe en nauwkeurige onderdelen produceren die voldoen aan verschillende behoeften en specificaties. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Meer informatie aanvragen

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!

Gerelateerde machines

CMA

TRD28 CNC 4500

CNC freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Quaser

MV184P/12B

CNC Freesbank

Lees hier meer over deze machine.

DMG Mori

CTX Beta 800 TC

Draai-/freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Spinner

U2520

Freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Schiess

Vertiflex 70300

CNC Freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Meer van onze diensten

RVS frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met RVS frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Aluminium frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met aluminium frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Kunststof frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met kunststof frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Zagen

Dikkere platen RVS kunnen ook met grote efficiëntie gezaagd worden met een van onze zaaginrichtingen.

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Knippen

Knippen is een toegankelijk en snelle snijtechniek – in veel gevallen kan metaal worden geknipt.

Zetten

Zetten is de eenvoudigere maar snellere manier om metaal te buigen, geschikt voor grotere series.

Ponsen

We voorzien plaatmateriaal van gaten, vormen of markeringen door middel van ponsen.

5-assig frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
5-assig frezen biedt hogere precisie, complexe vormen, kortere productietijd, minder opspanningen en een betere oppervlakteafwerking.

Waterstraalsnijden

Waterstraalsnijden biedt het vermogen om dikkere en diverse materialen te snijden zonder warmtegerelateerde vervorming of verbranding.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

Kanten

Het kanten van metaal verbetert de sterkte, stabiliteit en nauwkeurigheid van het eindproduct en vergemakkelijkt de montage en lasverbindingen.

Glasparelen

Laat metaal glasparelen om oppervlakte-onvolkomenheden, roest en vuil te verwijderen en matte afwerking te verkrijgen die langer meegaat.

Poederlakken

Metaal poederlakken geeft een glanzend eindresultaat wat zorgt dat het metaal beter bestand is tegen corrosie, slijtage en chemicalieën.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Draaien

CNC-draaien is een zeer nauwkeurige, computergestuurde verspaningstechniek waarbij het metaal ronddraait.

Lasersnijden

Lasersnijden is een snijtechniek met een hoge precisie, snelle snijsnelheden en een smalle snijbreedte.