Wat is frezen?

Frezen is een verspanende bewerking waarbij materiaal wordt verwijderd door middel van een roterend gereedschap, de frees. Het proces wordt voornamelijk gebruikt in de metaalbewerking en houtbewerking, maar kan ook worden toegepast op andere materialen zoals kunststoffen.

Frezen wordt soms verward met draaien, bij draaien is het het voorwerp dat draait en bij frezen is het het gereedschap dat draait. Draaien is meer geschikt voor voorwerpen met een roterende geometrie, frezen is voor andere voorwerpen weer meer geschikt.

Frezen kan zowel handmatig als machinaal worden uitgevoerd, en het wordt vaak gebruikt om complexe vormen, sleuven, uitsparingen, en profielen te creëren. Bij RVS Montfoort beschikken we over moderne CNC-freesmachines (Computer Numerical Control) die zeer precieze en complexe bewerkingen uitvoeren, wat het proces veelzijdig en efficiënt maakt voor uiteenlopende toepassingen.

Bij Roestvrijstaal Montfoort kunnen wij ook 5-assig frezen voor de meest complexe geometrieën!

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355), aluminium (AW 5083, AW 6082) en kunststof

Voordelen

Bij frezen draait het gereedschap rond (in tegenstelling tot bij draaien), waardoor het geschikt is voor complexere geometrieën.

Toepassingen

Onderdelen voor machinebouw, auto-onderdelen, machinekasten, vormen en matrijzen en nog veel meer!

Lees meer over

Zo werkt frezen

Engineering

Het start uiteraard met de engineering. Indien u al exact weet wat u nodig hebt, kunt u die tekeningen altijd meesturen. Bij RVS Montfoort kunnen we echter ook de engineering volledig verzorgen, zodat alles efficiënt onder één dak plaatsvindt.

CNC-besturing

De freesmachines worden via CNC-ingesteld en kunnen hierdoor ook onbemand draaien. Zo neemt de kans op menselijke fouten drastisch af en kunnen we een constante, hoge kwaliteit leveren.

Kwaliteitscontroles

Ondanks de hoge nauwkeurigheid door onze geautomatiseerde besturing voeren we   kwaliteitscontroles uit. Zo voorkomen we dat u voor verrassingen komt te staan. 

Waarom Kiezen voor RVS Frezen bij RVS Montfoort?

Aandacht voor detail: Onze ervaren vakmensen hebben oog voor detail en streven naar perfectie in elke freestechniek.
Deskundighéid en kennis: Met decennia aan expertise bieden wij op maat gemaakte oplossingen en technische ondersteuning. Daarnaast verzorgen wij de engineering in-house.

Alles onder één dak: Het hele productieproces inclusief engineering vindt plaats onder een dak. Dit zorgt voor een efficiënt proces en constante kwaliteit

Vertrouwen en betrouwbaarheid: Wij leveren al ruim 50 jaar vakwerk. Met ons ervaren team van engineers en vakmensen en ons uitgebreide machinepark kunnen wij aan een groot aantal wensen voldoen met minimale afhankelijkheid van derden.

 

Voordelen van RVS Frezen

Het grote voordeel van RVS frezen is de precisie en consistentie die gepaard is met de freesmachines. Moderne freesmachines, zoals onze freesbanken, zijn in staat tot buitengewone precisie bij het frezen. We spreken hier over een foutmarge van minder dan een millimeter, zelfs bij meterslange elementen.

Daarnaast zorgt RVS frezen voor een sterk resultaat dat lang meegaat.

 

Welke materialen worden er gefreesd?

RVS frezen komt vaak voor bij ons. Naast het frezen van roestvrijstaal, bieden wij ook expertise in het bewerken van andere materialen zoals aluminium, staal en kunststof (HMPE 1000 en POM). Aluminium is een veelvoorkomend materiaal in verschillende industrieën vanwege zijn lichtheid, corrosiebestendigheid en uitstekende warmtegeleidingseigenschappen. Het frezen van aluminium vereist specifieke technieken vanwege de zachtheid van het materiaal en de neiging tot bramenvorming.

Kunststof is een ander materiaal dat veel wordt gefreesd vanwege zijn veelzijdigheid, lage gewicht en goede chemische bestendigheid. Het frezen van kunststof vereist ook speciale aandacht om oververhitting te voorkomen en om een gladde oppervlakteafwerking te bereiken.

 

Kwaliteitsnormen

Bij ons worden deuren en luiken vervaardigd volgens de strengste normen van DNV GL. DNV GL is ‘s werelds toonaangevende classificatiebureau en een erkend adviseur voor de maritieme industrie. Deze normen stellen zorgen voor een hoogstaande standaard voor de uitstekend freeswerk.

 

Van automotive onderdelen tot medische instrumenten

Er zijn talloze producten die wij reeds vervaardigd hebben door RVS frezen. Enkele voorbeelden van producten die wij hebben gefreesd van RVS zijn:

  • Machineonderdelen
  • Onderdelen voor medische apparaten
  • Constructieonderdelen
  • Onderdelen voor de voedselverwerkingsapparatuur en voedselverwerkingsmachines
  • Automotive onderdelen
  • Deur delen voor superjachten

 

Deze voorbeelden illustreren slechts enkele van de vele mogelijke toepassingen van frezen in verschillende sectoren. Door onze moderne apparatuur en engineering in huis kunnen complexe en nauwkeurige onderdelen worden vervaardigd om aan diverse behoeften en specificaties te voldoen. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Meer informatie aanvragen

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!

Gerelateerde machines

CMA

TRD28 CNC 4500

CNC freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Quaser

MV184P/12B

CNC Freesbank

Lees hier meer over deze machine.

DMG Mori

CTX Beta 800 TC

Draai-/freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Spinner

U2520

Freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Schiess

Vertiflex 70300

CNC Freesbank

Lees hier meer over deze machine.

Meer van onze diensten

RVS frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met RVS frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Aluminium frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met aluminium frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Kunststof frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met kunststof frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Zagen

Dikkere platen RVS kunnen ook met grote efficiëntie gezaagd worden met een van onze zaaginrichtingen.

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Knippen

Knippen is een toegankelijk en snelle snijtechniek – in veel gevallen kan metaal worden geknipt.

Zetten

Zetten is de eenvoudigere maar snellere manier om metaal te buigen, geschikt voor grotere series.

Ponsen

We voorzien plaatmateriaal van gaten, vormen of markeringen door middel van ponsen.

5-assig frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
5-assig frezen biedt hogere precisie, complexe vormen, kortere productietijd, minder opspanningen en een betere oppervlakteafwerking.

Waterstraalsnijden

Waterstraalsnijden biedt het vermogen om dikkere en diverse materialen te snijden zonder warmtegerelateerde vervorming of verbranding.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

Kanten

Het kanten van metaal verbetert de sterkte, stabiliteit en nauwkeurigheid van het eindproduct en vergemakkelijkt de montage en lasverbindingen.

Glasparelen

Laat metaal glasparelen om oppervlakte-onvolkomenheden, roest en vuil te verwijderen en matte afwerking te verkrijgen die langer meegaat.

Poederlakken

Metaal poederlakken geeft een glanzend eindresultaat wat zorgt dat het metaal beter bestand is tegen corrosie, slijtage en chemicalieën.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Draaien

CNC-draaien is een zeer nauwkeurige, computergestuurde verspaningstechniek waarbij het metaal ronddraait.

Lasersnijden

Lasersnijden is een snijtechniek met een hoge precisie, snelle snijsnelheden en een smalle snijbreedte.