Waarom roestvast staal slijpen een goed idee is

Het polijsten van roestvast staal (RVS) is een essentieel afwerkingsproces dat het oppervlak van het materiaal verfijnt, resulterend in een gladder en glanzender uiterlijk. Dit verfijnde proces omvat het geleidelijk verwijderen van materiaal van het oppervlak met behulp van een reeks abrasieve materialen, die geleidelijk afnemen in grofheid.

Het polijsten biedt aanzienlijke voordelen, zowel op esthetisch als functioneel gebied. Het resulteert in een prachtige spiegelachtige glans, ideaal voor decoratieve toepassingen in architectuur, keukengerei en auto’s. Bovendien verhoogt het de corrosiebestendigheid door het minimaliseren van microscopische groeven waar vocht en chemicaliën zich kunnen ophopen.

In sectoren zoals voedselverwerking en medische toepassingen speelt hygiëne een cruciale rol. Gepolijste oppervlakken zijn minder vatbaar voor bacteriële ophoping en zijn gemakkelijker schoon te maken, waardoor ze de ideale keuze zijn voor kritische omgevingen.

Naast deze voordelen vermindert een glad oppervlak de wrijving in bewegende onderdelen, wat de efficiëntie kan verhogen en slijtage kan verminderen. Het polijsten van RVS zorgt dus voor duurzame en esthetisch aantrekkelijke resultaten met uitstekende prestaties.

Materialen

RVS (304/316), staal (S235/S355) en aluminium (AW 5083, AW 6082)

Voordelen

Polijsten geeft RVS een aantrekkelijke, spiegelachtige afwerking die vaak gewenst is voor decoratieve doeleinden, zoals in architectonische elementen of auto-onderdelen. Daarnaast haalt het microscopische groeven weg.

Toepassingen

Voor esthetische toepassingen zoals in de automotive industrie of voor toepassingen waar hygiëne belangrijk is, zoals de horeca en de farmaceutische industrie.

Meer informatie aanvragen

Vraag een offerte aan voor uw werkzaamheden of neem contact met ons op!

Meer van onze diensten

RVS frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met RVS frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Aluminium frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met aluminium frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Kunststof frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met kunststof frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Zagen

Dikkere platen RVS kunnen ook met grote efficiëntie gezaagd worden met een van onze zaaginrichtingen.

Assemblage

RVS Montfoort assembleert diverse halffabricaten tot één geheel zoals plaatwerkcomponenten, CNC-bewerkte componenten en gelaste samenstellingen voor verschillende industrieën

Afbramen

Met afbramen verwijderen we scherpe randen van het metaal voor een betere kwaliteit en om veiligheid te waarborgen.

Knippen

Knippen is een toegankelijk en snelle snijtechniek – in veel gevallen kan metaal worden geknipt.

Zetten

Zetten is de eenvoudigere maar snellere manier om metaal te buigen, geschikt voor grotere series.

Ponsen

We voorzien plaatmateriaal van gaten, vormen of markeringen door middel van ponsen.

5-assig frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
5-assig frezen biedt hogere precisie, complexe vormen, kortere productietijd, minder opspanningen en een betere oppervlakteafwerking.

Waterstraalsnijden

Waterstraalsnijden biedt het vermogen om dikkere en diverse materialen te snijden zonder warmtegerelateerde vervorming of verbranding.

Polijsten

Het polijsten van metaal verandert de look, vermindert ook oxidatie, verhoogt de duurzaamheid en verbetert de weerstand tegen corrosie.

Kanten

Het kanten van metaal verbetert de sterkte, stabiliteit en nauwkeurigheid van het eindproduct en vergemakkelijkt de montage en lasverbindingen.

Glasparelen

Laat metaal glasparelen om oppervlakte-onvolkomenheden, roest en vuil te verwijderen en matte afwerking te verkrijgen die langer meegaat.

Poederlakken

Metaal poederlakken geeft een glanzend eindresultaat wat zorgt dat het metaal beter bestand is tegen corrosie, slijtage en chemicalieën.

MIG/MAG lassen

Met MIG/MAG-lassen kan zeer snel gelast worden. Ook geschikt voor dikker materiaal. Het is echter minder nauwkeurig dan TIG-lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen betekent een kwalitatieve en nauwkeurige lastechniek, zeer schoon en minimale lasvervorming, geschikt voor dunne materialen en moeilijke posities.

Frezen

frezen van aluminium, rvs, staal of kunststof bij RVS Montfoort
Met frezen wordt met roterende gereedschappen materiaal van een werkstuk verwijderd om complexe vormen te maken met hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Draaien

CNC-draaien is een zeer nauwkeurige, computergestuurde verspaningstechniek waarbij het metaal ronddraait.

Lasersnijden

Lasersnijden is een snijtechniek met een hoge precisie, snelle snijsnelheden en een smalle snijbreedte.