Groter, beter en sneller: de voordelen van de nieuwe CNC-freesbank

Met het oog op de toekomst en gezien de uitbreidingen in de nautische sector werd het voor RVS Montfoort steeds interessanter om te investeren in een nieuwe CNC-freesmachine. En afgelopen week was het zover: naast de nieuwe opslagtoren van Kardex Remstar die vorige maand geplaatst is hebben we ook een nieuwe CNC-freesbank in gebruik mogen nemen: De Spinner U2520. Het toevoegen van deze machine (die met name zal worden ingezet voor de productie van aluminium deurstijlen voor (super)jachten) aan ons machinepark brengt een aantal grote voordelen met zich mee.

 

Groter werkbereik, meer toepassingen

Het werkbereik van de huidige freesbank was maximaal 1020 x 610 x 610 mm. De Spinner U2520 heeft een werkbereik van maar liefst 2660 x 520 x 460 mm, waardoor het werkbereik in de lengte meer dan 2,5 keer groter is. Tevens beschikt deze machine over 5 assen dus is hij ook goed inzetbaar voor complexere werkzaamheden, wat deze freesbank zeer veelzijdig maakt.

 

Hogere productiecapaciteit en efficiëntie

Door het grotere werkbereik van de nieuwe freesbank en gezien het feit dat de huidige freesbanken gewoon operatief zullen blijven, zal bij RVS Montfoort de productiecapaciteit met betrekking tot CNC-frezen aanzienlijk toenemen. Zo zorgen we er dus niet alleen voor dat we een diverser aan producten kunnen maken, maar ook een hogere efficiëntie kunnen realiseren en flexibeler zijn.
 

Tijdswinst door twee gereedschapsmagazijnen

Doordat de Spinner U2520 aan beide zijdes over een gereedschapsmagazijn beschikt, hoeft de machine het gereedschap niet van de ene naar de andere zijde te verplaatsen. Dit zorgt dus voor kortere wisseltijden waardoor een aanzienlijke tijdswinst kan worden behaald.

 

Deze nieuwe volledig computergestuurde CNC-freesbank is dus groter, beter en sneller dan onze huidige freesbanken en daardoor een welkome toevoeging aan ons machinepark. De huidige freesbanken zullen echter gewoon operatief blijven, waardoor de freescapaciteit toeneemt en we een hogere efficiëntie kunnen realiseren.

RVS Montfoort is uiteraard niet alleen actief in de nautische industrie, dus bent u benieuwd hoe we u van dienst kunnen zijn met deze freesmachine? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan!

Meer nieuws

Energielabel A+++++

Duurzaamheid bij RVS Montfoort: energielabel A+++++

De voordelen van een geautomatiseerd opslagsysteem

Nieuwe ontbraammachine Costa MD7

Onze werkwijze: dit is hoe we Lean Manufacturing inzetten

RVS Montfoort sponsor The Ride – Stelvio tot Cauberg

RVS Montfoort breidt machinepark uit met CNC coördinatenboormachine