De voordelen van een geautomatiseerd opslagsysteem

Door de enorme veelzijdigheid in de werkzaamheden van RVS Montfoort en gezien het feit dat RVS Montfoort in meerdere verschillende branches actief is, kan het nog wel eens een uitdaging zijn om alle benodigdheden, onderdelen en hulpmiddelen te organiseren en te vinden.

De oplossing: een nieuw geautomatiseerd opslagsysteem. Nadat we al eerder een magazijnsysteem van Kardex Remstar in gebruik hebben mogen nemen, werd het tijd voor een tweede opslagsysteem. En dat brengt een aantal grote voordelen met zich mee ten opzichte van een traditionele magazijnstelling.

“Het opslagsysteem is volledig computergestuurd, waardoor het  veel eenvoudiger is om alle onderdelen te vinden die je nodig hebt. Dit scheelt veel tijd en zorgt voor efficiënter werken.”

Volledig computergestuurd

Het automatische systeem kan volledig computergestuurd worden gebruikt, waardoor er voor een bepaald product op aangeven van de product precies de juiste onderdelen kunnen worden verzameld. Het is dan alleen nog maar een kwestie van de onderdelen uit het juiste bak te pakken. “Met een dergelijk opslagsysteem is het gewoonweg veel eenvoudiger om de juiste onderdelen te vinden, wat uiteraard veel tijd scheelt en frustratie wegneemt.”

Opslagcapaciteit

Ons nieuwe opslagsysteem beschikt over 171 lades, die elk een oppervlakte beslaan van ongeveer 300 bij 85 centimeter. De benodigde lade wordt automatisch door de machine naar beneden gebracht, waardoor we zeer efficiënt gebruik kunnen maken van de oppervlakte in de fabriek. Ook komt er nu geen heftruck meer aan te pas, in tegenstelling tot een reguliere magazijnstelling.

Efficiënter werken

Het grootste voordeel van de inzet van deze toren is uiteraard efficiënter werken. Door de veelzijdigheid van de werkzaamheden is het natuurlijk belangrijk dat de benodigde middelen eenvoudig terug te vinden zijn, maar daarnaast dat het ook makkelijk is om te achterhalen welke middelen benodigd zijn voor de fabricage van een bepaald product of halffabricaat.

Bijkomend voordeel is uiteraard dat de werkplekken beter georganiseerd en opgeruimd zijn en daarmee het de werkbaarheid ten goede komt.

Toepassingen

Doordat de machine zo breed inzetbaar is, wordt het opslagsysteem gebruikt voor bijna alle branches waar we mee werken. De nieuwe opslagtoren wordt voornamelijk gebruikt voor seriematig werk in de nautische industrie, zoals universele deursystemen, maar bijvoorbeeld ook bij de vervaardiging van producten in de voedselindustrie, waaronder onze schnitzelpletter.

Een geautomatiseerd opslagsysteem biedt dus nogal wat voordelen ten opzichte van een ouderwetse magazijnstelling. Zo verloopt het orderpicken computergestuurd en beslaat het magazijnsysteem veel minder ruimte. Tevens is het gebruik van een heftruck nu vaker overbodig en kunnen we de beschikbare ruimte optimaal benutten. Op naar een derde opslagtoren?

Meer nieuws

Energielabel A+++++

Duurzaamheid bij RVS Montfoort: energielabel A+++++

Groter, beter en sneller: de voordelen van de nieuwe CNC-freesbank

Nieuwe ontbraammachine Costa MD7

Onze werkwijze: dit is hoe we Lean Manufacturing inzetten

RVS Montfoort sponsor The Ride – Stelvio tot Cauberg

RVS Montfoort breidt machinepark uit met CNC coördinatenboormachine